Po tem, ko smo vas konec februarja naučili, kako razrezati jagnjetino, vam bomo danes v družbi kuharskega mojstra v slabih štirih minutah pokazali, kako lahko razsekano jagnjetino uporabite v kulinariki. Gre za še en nov, izobraževalno naravnan rezultat projekta LAS...
Aktualno
Prikaz razreza jagnjetine
Z velikim zadovoljstvom najavljamo še en rezultat skupnega projekta LAS "Iz drobnice", in sicer Prikaz razreza jagnjetine (glej TUKAJ). Izvajalec: Urban HvalaRežija: Peter Domevšček, vodja projektaKamera: Žiga Koren Projekt Iz drobnice sofinancirata Republika...
Družinski koledar “Iz drobnice”
Ob zaključku leta vam Posoški razvojni center, vodilni partner lokalne akcijske skupine LAS Dolina Soče, v okviru projekta sodelovanja med lokalnimi akcijskimi skupinami (LAS) “Iz drobnice” poklanja družinski koledar, ki naj vas čez vse leto opominja, da: velja kozje...
Iz govedoreje so se preusmerili v kozjerejo in vzrejo piščancev pitancev
Primer dobre kmetijske prakse avstrijskih partnerjev v projektu »Iz drobnice« V okviru projekta "Iz drobnice", katerega vodilni partner je LAS Dolina Soče (Posoški razvojni center) smo slovenski projektni partnerji sredi oktobra obiskali avstrijske...
Jesensko sajenje in nega jagodičevja
Vabljeni na praktično delavnico prikaza pravilne jesenske zasaditve in nege jagodičevja. Program: 1. Prikaz pravilne jesenske zasaditve ribeza, joste, kosmulje …2. Jesenska oskrba grmovnic za bogat pridelek: rez ribeza, kosmulje ali joste, preprečevanje bolezn,...
Živa kuhinja – 3. sklop delavnic
Vabimo vas na 3. sklop izobraževalno-praktičnih delavnic na temo "Zavestna ustvarjalnica žive kuhinje, s hranljivimi, lokalnimi in ekološkimi sestavinami". V sklopu "žive kuhinje" bomo spoznavali nove okuse, pravilno uporabo začimb ter pripravo hranljivih in...