Festival soške postrvi 2022

Tatjana Šalej Faletič
Objavljeno: 31. 03. 2022

Skladno s tradicijo se april ne začenja le z opravičljivo debelimi lažmi, temveč tudi z novo ribolovno sezono. To bo letos kot poklon tradiciji ribištva in ribogojstva v dolini Soče pospremil tudi Festival soške postrvi (FeSP), ki bo pod svojim okriljem povezal in promoviral še tri projekte, ki so bili prav tako uspešno pridobljeni na javnem pozivu LAS Dolina Soče. To konkretno pomeni, da so dejavnosti vseh teh štirih projektov, ki se tokrat s svojimi zgodbami lepo prepletajo in dopolnjujejo, sofinancirane s strani Republike Slovenije in Evropske unije iz Evropskega sklada za pomorstvo in ribištvo (ESPR).

Letošnji Festival soške postrvi se bo začel že jutri, 1. aprila, in to s projekcijo filma Smaragdni raj, ki je nastal v sklopu projekta Soča skozi objektiv. Po ogledu filma bo stekel pogovor z avtorjem Laurensom Bubendorferjem, sledilo pa bo odprtje razstave z naslovom Lepotica je zver, ki jo pripravlja Ribiška družina Tolmin. Dan kasneje, v soboto, 2. aprila, se bo v sklopu dogodka uradno odprla tudi učna pešpot ob Tolminki, ki je prav tako nastajala v ločenem LAS projektu. V tem sklopu pa bo svoja vrata za javnosti odprla tudi ribogojnica Faronika, ki s projektom NovaRiba prav tako piše še eno svojo projektno zgodbo.

A s tem se festival še ne bo zaključil, saj bo na Tolminsko vabil tudi prihodnji konec tedna, ki bo prav tako pester z dogajanjem. Kaj vse se nam obeta, si lahko ogledate TUKAJ.

Vodilni partner projekta FeSP je Občina Tolmin, v projektu pa sodelujeta še dva projektna partnerja, in sicer Ribiška družina Tolmin in Faronika, ribogojstvo in ribištvo d.o.o.