Darilo ob svetovnem dnevu voda

Tatjana Šalej Faletič
Objavljeno: 22. 03. 2022

Ob svetovnem dnevu voda, ki ga obeležujemo danes, in na svetovni dan meteorologije, ki ga bomo praznovali jutri, vam Posoški razvojni center, pod okriljem katerega deluje tudi lokalna akcijska skupina LAS Dolina Soče, na svojem YouTube kanalu na ogled ponudil posnetke treh tematskih večerov Še mnogo vode bo preteklo …

Naj spomnimo, da so se predavanja ob vodenih pogovorih odvijala v februarju in marcu, v sklopu projekta RIBAsador. Takrat smo gostili tri priznane strokovnjake, skupaj s katerimi smo razmišljali o naslednjih vsebinah:
· dr. Peter Skoberne: Smaragdno vodno bogastvo skozi objektiv naravovarstvenika,
· dr. Lučka Kajfež Bogataj: Voda, (ne)usahljiv vir
· dr. Nevenka Bogataj: Skupnostno upravljanje na primeru agrarnih skupnosti; izročilo in priložnost

Za ogled zgornjih posnetkov kliknite na označeno povezavo.

Posočje je nadpovprečno obdarjeno z naravnimi danostmi in se ponaša s sorazmerno dobro ohranjeno kulturno krajino. Kljub temu se tukajšnji prebivalci ne smemo slepiti z njihovo večnostjo. In prav na to nas opozarjajo omenjeni strokovnjaki,
ki so si enotni, da je za ohranitev tega, kar smo prejeli v dar, nujno sodelovanje in trajnostna naravnanost vseh vpletenih.

Vabljeni k ogledu!


……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Posoški razvojni center je v okviru platforme znanja organiziral niz treh zanimivih tematskih večerov. Ti so se odvijali pod okriljem projekta RIBAsador, katerega je vodilni partner Turizem Dolina Soče uspešno prijavil na poziv lokalne akcijske skupine LAS Dolina Soče. Projekt sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za pomorstvo in ribištvo.