RIBOLOV, KULINARIKA IN
VPLIVI OKOLJA NA ŽIVLJENJE RIB

Tatjana Šalej Faletič
Objavljeno: 16. 09. 2022

Občina Bovec vas v sodelovanju s Krajevno skupnostjo Kal – koritnica vabi na drugi v sklop izobraževalnih delavnic, kjer se bo obravnavalo ribolov, kulinariko in vplive okolja na življenje rib. Gre za izvajanje dveh brezplačnih delavnic. Ti se bosta odvijali z namenom ozaveščanja javnosti v okviru projekta »Ribiška hiša – BREKA 2«, ki je bil izbran na javnem pozivu LAS Dolina Soče.

…………………………………………………………………………………………………………………………………………

Naslov 1. DELAVNICE: Pomen ribolova in uporaba lokalnih ribjih vrst v kulinariki 
Datum: petek, 23. september 2022
Vsebina brezplačne delavnice:
• Ribolov, njegov pomen, avtohtone ribje vrste, varstvene dobe, razmnoževanje …
• Ekonomski učinki ribolova
• Kulinarika

Naslov 2. DELAVNICE: Vplivi okolja na življenje rib in ribolov
Datum: petek, 7. oktober 2022
Vsebina brezplačne delavnice:
• Vpliv turističnih aktivnosti na ribolov in ribe
• Zunanji vplivi na vodno okolje (visoke vode, poplave, črpanje gramoza)

………………………………………………………………………………………………………………………………………..


Ura: med 19. in 20. uro
Kraj: Kal – Koritnica (Ribiška hiša)
Izvajalec: Tomo Sotenšek, član Ribiške družine Tolmin in direktor ribogojnice Faronika d.o.o.

Zaželeno je aktivno sodelovanje.

Dodatne informacije: Občina Bovec (Katja Mrakič) med 8. in 16. uro na telefon: 05/38-41-903 ali e-pošto: projektna.pisarna1@bovec.si

Vabljeni!