Ljubljana – V okviru projekta Ocenjevanje ribjih izdelkov je bilo 18. junija na ljubljanski Biotehniški fakulteti izvedeno drugo ocenjevanje ribjih izdelkov, na katerem se je za odličja potegovalo 29 ribjih izdelkov. Gre za proizvode, narejene na območjih treh lokalnih akcijskih skupin (LAS), in sicer LAS Dolina Soče, LAS Gorenjska košarica ter LAS Posavje, ki so kandidirali znotraj treh kategorij: dimljeno, marinirano in ostali ribji izdelki.
Tudi letos so predelovalci rib dosegli izvrstne rezultate, kar dokazuje šest zlatih, dvaindvajset srebrnih in eno bronasto priznanje. Od tega so predelovalci rib iz območja LAS Dolina Soče, ki se razteza čez ozemlja občin Bovec, Kanal ob Soči, Kobarid in Tolmin, prejeli dve zlati in sedem srebrnih priznanj.
In kateri naši proizvajalci bodo letos prejeli priznanja? To so:
Ribogojnica Faronika d.o.o. za:
- namaz – prekajena postrv s spirulino in hrenom (zlato priznanje),
- namaz – prekajena postrv s chilijem in kurkumo (zlato priznanje),
- namaz – prekajena postrv z orehi in koščki prekajenega fileja postrvi (srebrno priznanje),
- dimljena postrv šarenka (srebrno priznanje),
- dimljen file postrvi šarenke (srebrno priznanje);
- mariniran file rdeče postrvi z aromo dima (srebrno priznanje),
- kuhana postrv v oljčnem olju (srebrno priznanje);
- soški postrvji pate (srebrno priznanje),
- pate rdeče postrvi (srebrno priznanje).