admin

Predstavitvene delavnice 1. javnega poziva LAS Dolina Soče

Objavljeno: 05. 01. 2017

Po tem, ko sta se sredi decembra v Tolminu in včeraj v Kanalu že odvili prvi dve predstavitveni delavnici, katerih se je skupaj udeležilo 25 poslušalcev, se nam danes, 5. januarja, v Kobaridu obeta tretja, v ponedeljek, 9. januarja, pa v bovški Podeželski hiši še četrta predstavitvena delavnica.

Gre za predstavitev pogojev 1. javnega poziva, ki so obvezni za prijavo projektov oziroma tako imenovanih operacij, s katerimi se bodo uresničevali cilji Strategije lokalnega razvoja na območju LAS Dolina Soče.

Javni poziv je zbranim uvodoma predstavila Greta Černilogar, vodja sektorja za podeželje na Posoškem razvojnem centru. Sledila je predstavitev upravičenih stroškov, ki sta jih pripravili strokovni sodelavki na podeželju Meta Pajer in Sandra Kemperle. Pajerjeva je zbranim približala zahteve Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja in Evropskega sklada za pomorstvo in ribištvo, Kemperletova pa Evropskega sklada za regionalni razvoj.

Na vprašanje ali so se predstavitvenih delavnic do danes pretežno udeleževali člani lokalne akcijske skupine LAS Dolina Soče, Pajerjeva odgovarja, da so bili slednji v manjšini. Med udeleženci so namreč prevladovali predstavniki različnih nevladnih organizacij in javnih zavodov, med njimi pa je bilo tudi nekaj podjetnikov, predstavnica Občine Kanal ob Soči in ena študentka.

Posoški razvojni center bo v vlogi vodilnega partnerja LAS Dolina Soče v sredo, 11. januarja, na svojem sedežu v Tolminu organiziral tudi Delavnico za pomoč pri izpolnjevanju vlog.

Vljudno vabljeni, da se delavnic udeležite v čim večjem številu in z zanimivimi projekti prispevate k razvoju na območju LAS Doline Soče, ki od lanske jeseni dalje združuje Občino Kanal ob Soči in vse tri posoške občine: Občino Bovec, Občino Kobarid in Občino Tolmin.
T. Š. F.

Foto: Meta Pajer

Skip to content