Posvet za predstavnike sladkovodne akvakulture, Tolmin

admin
Objavljeno: 19. 05. 2015

V torek 19.5.2015 je bil v prostorih Posoškega razvojnega centra organiziran posvet o Ribiškemu skladu znotraj ukrepa CLLD. Članom sladkovodne akvakulture na območju LAS Dolina Soče so bile predstavljene zadnje novice in spremembe v zvezi s sprejemanjem Uredbe CLLD.

Glavni del posveta je bil namenjen predstavitvi dr. Marka Koščaka, predstavnika mreže za trajnostni razvoj ribiških območij (FARNET – https://webgate.ec.europa.eu/fpfis/cms/farnet/), ki je predstavil nekaj primerov dobrih praks iz preteklega programskega obdobja ter vsebinske prioritete Evropske Unije v naslednjem finančnem obdobju. Dr. Koščak je prikazal uspešne projekte iz Slovenije (LAS Ribič) kot tudi iz ostalih držav članic EU.

Več o vseh projektih si lahko preberete tukaj: povezava

—Trajnostni razvoj ribiških območji je bila NOVOST za obalna območja v obdobju 2007-2013; —pomeni  IZZIV za obdobje 2014 – 2020 v okviru CLLD na ribiških območjih; predstavlja PRILOŽNOST za skupno delovanje in sodelovanje med podeželjem in ribiči in je VZPODBUDA  za oblikovanje partnerstva, sodelovanja in povezave med različnimi sektorji in dejavniki razvoja.

Posveta se je udeležila tudi predstavnica LAS Gorenjska košarica – ga. Helena Cvenkel iz BSC-ja. S tem so že bili nastavljeni prvi koraki k projektom sodelovanja znotraj CLLD – ESPK.