Tatjana Šalej Faletič

POSVET LAS IN SREČANJE ČLANOV DRSP – PRLEKIJA 2024

Objavljeno: 04. 07. 2024

Konec junija, 28. in 29. 6. 2024, je potekalo tradicionalno srečanje članov društva in posvet LAS. Zbrane sta uvodoma pozdravila Maja Šogorič, predstavnica Prleške razvojne agencije GIZ, ki je vodilni partner Lokalne akcijske skupine Prlekija, in predsednik LAS Prlekija, gospod Franc Čuš. Gospod Čuš je v svojem nagovoru poudaril, kako pomembna so LEADER/CLLD sredstva za razvoj podeželja.

V prvem delu posveta so potekale predstavitve in razprava o pripravi javnih pozivov LAS v letu 2024, v nadaljevanju pa smo si ogledali nekaj primerov dobrih praks, sofinanciranih s sredstvi LEADER/CLLD.

Prvi dan smo si ogledali: Rokodelski center DUO in Čebelarski muzej Tigeli v Veržeju, prazgodovinsko naselbino Gradišče s prikazom življenja tedanjih prebivalcev ter cerkvico Žalostne Matere božje na Jeruzalemu s predstavitvijo zgodovine kraja in krajinskega parka.

Naslednji dan smo obiskali Babičev mlin, edini še delujoči mlin na Muri. Sledil je spust z rafti po reki Muri do Otoka ljubezni in naprej do Tinekovega broda v Gornji Bistrici. Z brodom smo se prepeljali iz Prekmurja nazaj v Prlekijo.

Celoten dogodek je bil izjemno informativen in navdihujoč, saj smo imeli priložnost izmenjati znanja in izkušnje ter spoznati številne uspešne projekte, ki prispevajo k razvoju in ohranjanju prleške dediščine.

Skip to content