Pokušina jedi iz lokalne moke in lokalnih rib

admin
Objavljeno: 05. 06. 2020

Na tržnici v Tolminu bo to soboto dišalo po lokalnih jedeh: sveže pečenem kruhu, domači polenti, ribjih namazih in filejih postrvi.

Datum: sobota, 6. junij 2020
Ura: od 9. do 11. ure
Lokacija: Tržnica Tolmin
Dodatne informacije: Posoški razvojni center (Peter Domevšček), telefon: 031-409-012, e-pošta: peter.domevscek@prc.si
Med pokušino vam bomo skušali predstaviti kar dva izjemno zanimiva projekta, ki se izvajata v sklopu projektov, nad katerimi bdi LAS Dolina Soče.
V sklopu projekta Jej lokalno se je med drugim nabavilo tudi kombiniran mlin za žita, ki bo v pomoč kmetom na območju LAS Dolina Soče, saj bodo lahko na ta način prišli do domače moke. In prav iz takšne, lokalne moke bo spečen tudi kruh in skuhana polenta, ki ju boste lahko pokušali.
Tu pa je še drugi projekt – Ocenjevanje ribjih izdelkov, zato bodo v sklopu pokušine ponujene tudi jedi iz lokalnih rib – ribji namaz in file postrvi.

Prireditev se bo odvijala v okviru projekta Jej lokalno, ki je sofinanciran s pomočjo Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja in Republike Slovenije, ter projekta Ocenjevanje ribjih izdelkov, ki je sofinanciran s pomočjo Evropskega sklada za pomorstvo in ribištvo in Republike Slovenije. Organ upravljanja, določen za izvajanje Programa razvoja podeželja Republike Slovenije za obdobje 2014–2020 in Operativnega programa za pomorstvo in ribištvo v Republiki Sloveniji 2014–2020 je Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano.