admin

Prvo senzorično ocenjevanje ribjih izdelkov Slovenije

Objavljeno: 29. 08. 2019

Naredite korak višje pri zagotavljanju kakovosti in prepoznavnosti vaših ribjih izdelkov in se prijavite na 1. senzorično ocenjevanje ribjih izdelkov v Sloveniji!

Ribogojci in predelovalci rib z območja LAS Dolina Soče (občine Bovec, Kanal ob Soči, Kobarid in Tolmin) ste vabljeni k sodelovanju na 1. senzoričnem ocenjevanju ribjih izdelkov Slovenije, ki bo potekalo v okviru projekta sodelovanja Ocenjevanje ribjih izdelkov. V sklopu tega se bodo ocenjevali ribji izdelki z območja LAS Dolina Soče, LAS Gorenjska košarica in LAS Posavje, ki so partnerji v tem projektu.

 Na ocenjevanje lahko prijavite predelane ribje izdelke:

  • dimljeni izdelki (hladno/toplo dimljene, cela riba/file)
  • marinirani izdelki (cela riba/file)
  • ostali ribji izdelki (namazi, paštete, kaviar … )

Pripravljene vzorce ribjih izdelkov dostavite na sedež LAS Dolina Soče v sredo, 25. septembra 2019, med 10. in 12. uro.

Ocenjevanje bo potekalo v četrtek, 26. septembra 2019, udeleženci pa boste o rezultatih pisno obveščeni. Podelitev priznanj bo 5. oktobra 2019 na prireditvi Podeželje v mestu v Ljubljani.

 Več informacij o ocenjevanju ribjih izdelkov najdete v priloženih priponkah:

vabilo
– spremni list

Dodatne informacije: Miha Štular, Kmetijsko gozdarski zavod Kranj, miha.stular@kr.kgzs.si, 04/28-04-636 (glede ocenjevanja), Jana Podgornik, Posoški razvojni center, jana.podgornik@prc.si, 05/38-41-881 (glede oddaje vzorcev).

Stroški 1. ocenjevanja ribjih izdelkov Slovenije so sofinancirani s strani Evropskega sklada za pomorstvo in ribištvo v okviru projekta Ocenjevanje ribjih izdelkov.

 

Skip to content